Altyapıları Etkileyen, Bölgesel Liglere Katılacak Takımların Oynatabileceği Sporcu Statüsü

FEDERASYONCA DÜZENLENEN LİGLERDE (SULTANLAR LİGİ-EFELER LİGİ- 1. LİG VE 2. LİG) YER ALAN SPORCULAR BAŞKA BİR KULÜBÜN BÖLGESEL LİG TAKIMINDA YER ALAMAZ.

Konuyla ilgili TVF Sporcu Lisans, Vize ve Transfer Talimatı ilgili hükmü ve istisnası aşağıdaki gibidir:

Transferin Temel Prensipleri

MADDE 19-

(4) Deplasmanlı liglere katılan bir kulüp adına lisansı çıkan sporcunun deplasmanlı liglere katılmayan bir başka kulübün alt yapı, bölgesel lig ya da yerel lig takımına transfer olabilmesi için lisanslı olduğu kulüp takımıyla müsabakaya çıkmamış olması gerekir. Kulüp lisansının o sezon için vize edilmiş olması ve sporcunun müsabaka listesinde adının bulunması transfer işlemi gerçekleştirmesine engel değildir. Bu durumdaki sporcular sezonda resmi müsabakalarda kulübünü temsilen yer almadığında dair il müdürlüğü ve Federasyon onaylı taahhütname (Ek-4) alırlar. Fiilen müsabakalarda yer alan sporcular transfer işlemi gerçekleştiremez.

FEDERASYONCA DÜZENLENEN LİGLERDE (SULTANLAR LİGİ-EFELER LİGİ- 1. LİG VE 2. LİG) YER ALAN SPORCULAR KENDİ KULÜBÜNÜN BÖLGESEL LİG TAKIMINDA YER ALAMAZ.

Konuyla ilgili TVF Yarışma Talimatı ilgili hükmü aşağıdaki gibidir:

15 / B- BİRDEN FAZLA TAKIMLA LİGLERE KATILIM

Spor kulüpleri, aynı sezon içerisinde farklı liglerde yer almak koşulu ile iki ya da daha çok takımla mücadele edebilirler. Bir Kulübün üst ligde yer alan takımının sezon sonunda bir alt lige düşmesi sonucunda eğer her iki takım aynı ligde yarışmak durumunda kalır ise alt ligde yer alan takım ile üst ligden düşen takım tek takım olarak yarışmalara katılırlar.

Bir Kulübün bir alt ligde yer alan takımı, lig etabı sonunda o sezon için açıklanmış lig statüsüne göre bir üst lige terfi amacıyla oynanacak grup/yarı final/final müsabakalarına katılma hakkı kazanmış olsa dahi bu takım mevcut sıralamada dikkate alınmayarak grup/yarı final/final müsabakalarına katılma hakkı sıralamadaki bir sonraki takıma geçer.

Üst ligde yer alan spor kulübünün alt ligde mücadele eden takımlarının müsabaka kadrosu 21 yaş altı sporculardan oluşur. Alt ligdeki takım Kupa Voley müsabakalarına katılamaz ve eğer alt ligde yer alan takım 1. ligde ise kadrosunda sadece 21 yaş altı 1 tane yabancı oyuncu bulundurabilir.

Farklı liglerde yarışan takımlar, aynı sezon içerisinde birbirini takviye etmek suretiyle yarışmalara katılamazlar.

BÖLGESEL LİGLERİN ALTYAPI VOLEYBOLCULARININ GELİŞİMİNE KATKISI, STATÜSÜ HAKKINDA, KULÜPLER, OYUNCULAR, EBEVEYNLERİN DÜŞÜNCELERİNİ MERAK EDİYORUZ. VOLEYBOL PAYDAŞLARINA AKTARABİLMEMİZ İÇİN ANALİZ YAZINIZI BİZE GÖNDEREBİLİRSİNİZ.

Yorum bırakın